Pritisni "Enter" za sadržaj

Marketing

Pismo sponzorima
Poštovani,
TV Festival Press vitez postoji već bezmalo dve decenije,  a okuplja najpoznatije nacionalne i regionalne TV novinare, snimatelje i montažere iz Srbije i regiona. Predstavlja kratke dokumentarne filmove i radove informativnog programa. O njemu vesti emituju centralne emisije RTS-a, TV Prva, Juronjuza, RTV Novi Sad, Tanjuga, štampani i internet mediji. Manifestacija privlači ogromnu medijsku pažnju. Pod stalnim je pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i verske zajednice,  Jugoslovenske kinoteke i Kulturnog centra Zrenjanina, a povremeno i grada Zrenjanina. Žiriranje se obavlja u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, a žiri čini oko 15 vrhunskih profesionalaca iz raznih prestižnih medija. Dodela festivala je poslednjih godina u Zrenjaninu, a pre toga se održavala u Klubu poslanika Skupštine Vojvodine. Festival je apolitičan. Od 2022. godine ponovo je pokrenuta i internacionalna kategorija i u njenju selekciju stiže ogroman broj radova sa svih kontinenata. Organizator manifestacije je Udruženje novinara Vojvodine iz Zrenjanina.

Press vitez je osnovan zbog povezivanja i pomirenja u regionu, ali i zbog međusobnog povezivanja TV poslenika  u Srbiji. Misija Festivala je i edukacija o kroki dokumentarnoj formi i žanru crtice. Naša motivacija  je i promocija Srbije i Vojvodine kao mesta okupljanja novinara bivše Jugoslavije. Želja nam je  je i da se podrže snimatelji i montažeri, bez kojih klasičan TV novinar „ne postoji“.

Naš zadatak je i pomoć televizijama i medijskim poslenicima u dijaspori. Festival Pres Vitez se zalaže da iza nagrada stoji moralna ali i ozbiljna materijalna vrednost. Do sada je festival dodelio na desetine hiljada evra nagrada u novcu, stipendijama, umetničkim delima, putovanjima…

Pomaganjem ove manifestacije dobili biste reklamu na sajtu koji posećuju najvažniji medijski radnici, a možemo razgovarati i o logou vaše firme na pozornici dok je dodela. Predstavnik vaše kompanije može uručiti jednu od nagrada.

Uz nadu da ćemo sarađivati, 
Srdačno!
TV festival Press vitez!