Pritisni "Enter" za sadržaj

Rekli su

Izjave posle prvog festivala Press Vitez 2006. godine:

ANJA ABRAMOVIĆ, TV B92, DOBITNICA GRAN PRIA 2006:

Ja se nagradi zaista nisam nadala, pa sam se od srca oduševila kada sam saznala za odluku Velikog žirija. Iskreno mislim da je Festival krajnje pošten, a slične reakcije sam čula od kolega koji su gostovali na Festivalu. Nagradu koju sam dobila tek treba da iskoristim, jer čekam da država održi obećanje da su diplomirani studenti masteri. Kad se to desi, iskoristiću doktorske studije koje sam dobila od Festivala. U tom čekanju Festival i Univerzitet Megatrend su mi izašli u susret.

VANJA ČOLIĆ, dobitnica bronzane medalje 2006, u kategoriji starijih novinara, RTS Zaječar:

Naše TV novinarstvo je u jadnom stanju. Press Vitez je dobrodošao da motiviše novinare da se takmiče u lepom stvaranju.

SANJA BEČEJIĆ, dobitnica zlatne medalje 2006. u kategoriji mlađih novinara, TV Šabac:

Mi kao lokalna televizija poneli smo dve medalje. Očigledno je da kriterijum žirija nije bio mala ili velika televizija, već isključivo autorski rad.

VELDIN ČUSTOVIĆ, TV Hajat, Sarajevo, dobitnik specijalne diplome 2006:

Press Vitez je prestižna manifestacija.

BRANKO STANKOVIĆ, dobitnik srebrne medalje u kategoriji starijih novinara, RTS Beograd:

Lepo je dobijati nagrade, a još lepše družiti se s koleginicama i kolegama.

EMINA ĆIRIĆ, selektorka Festivala:

Krenuli smo dečjim koracima, a nenadano napravili čudo!

PROF. DR MIĆA JOVANOVIĆ, rektor Univerziteta „Megatrend“:

Obaveza privatnih fakulteta je da na pomognu društvu u kojem rade. A bolje obrazovanje novinara jeste prioritet našeg društva. Megatrend se zato bez mnogo razmišljanja opredelio da uloži ozbiljna sredstva u stipendiranje novinara koji se pokažu kao najbolji na Festivalu Press Vitez.

IGOR ALEKSIĆ, predsednik Festivala:

Drage kolege, učestvujte! Ovo je Festival na kojem Vam kapu kroje kolege, Festival koji zaista postoji samo zbog vas… Nadamo se da smo napravili pravu TV olimpijadu, na kojoj ima ne samo papirnih diploma, već i ozbiljnih materijalnih nagrada za one koji se pokažu kao najbolji. Press Vitez nije manifestacija prepuna glamura, niti će to ikada postati, ali zasigurno ima najglamurozniji fond nagrada u prečniku od 1000 kilometara.

DRAGANA STANIĆ, sekretar Festivala:

Nas petoro je radilo posao za stotinu, ali divna nagrada su osmesi kolega koje su shvatile da se iskreno zalažemo da postanemo jedan od najboljih festivala u regionu. Zato ne čudi činjenica da je u decembru 2006. Press Vitez bio više prisutan u medijima od FEST-a.

MILORAD ĐURIĆ, pokrajinski sekretar za informacije:

Rizikovali smo pomažući grupu mladih ljudi koja je imala naizgled preveliku, preglomaznu ideju. Kada se Prvi festival završio, u Sekretarijatu za informacije smo bili ponosni jer imamo sluha za mlade i njihove ideje. Festival Press Vitez je nadrastao naša očekivanja, postavši već od prvog izdanja prepoznatljiv u celom regionu.

VERAN MATIĆ, direktor RTV B92:

Ekipa koja je bila na Festivalu prenela mi je odlične utiske.

MARINA, Makedonija:

Kada sam ušla u uži izbor veoma sam se obradovala, a rastužila kada nisam dobila nagradu. Ali, kada mi je selekciona komisija u pismenoj formi prenela zamerke žirija, shvatila sam da je moje učestvovanje na Festivalu ipak donelo veliku korist. Videla sam gde sam omanula, pa iste greške neću napraviti sledeći put. Meni, kao mladom novinaru, veoma znače sugestije profesionalaca koji su sedeli u žiriju. Zbog poštenog odnosa prema učesnicima, Festival Press Vitez preporučujem svim kolegama…

NINO BRAJOVIĆ, predsednik Udruženja novinara Srbije:

Bilo je mnogo skeptika da će Festival uspeti, a sada se ti skeptici ne sećaju svoje skepse. Uspeh ih je zasenio. Press Vitez može služiti na ponos svojim organizatorima: i Udruženju novinara Srbije i Društvu srpsko-američkog prijateljstva, ali i svima onima koji su ga materijalno podržali, univerzitetima i ministarstvima. Festival Press Vitez je uspeo da udruži profesionalce iz različitih medija, različitih vizura, i u tome je njegova najveća snaga.

BRANKA OTAŠEVIĆ, TV kritičarka:

Uvek me obraduju lepe i iskrene stvari, a Festival Press Vitez je lepa ideja koja je realizovana na najbolji mogući način

BRANISLAVA DŽUNOV, TV kritičarka lista „Politika“:

Organizatori smatraju da ovaj Festival treba da bude regionalne prirode, a ja smatram da je njegova budućnost svetska.

STELA JOVANOVIĆ, novinarka:

Nisam verovala da je moguće napraviti ovakav festival u Srbiji, ali drago mi je što sam demantovana.