Pritisni "Enter" za sadržaj

Spomenar – Branislava Džunov 2006: „Press vitez ima svetsku budućnost“

U rubrici „Spomenar“ podsećamo se starih izjava o Press vitezu. Branislava Džunov – Stošić je celu karijeru provela u medijima i smatra se vizionarkom koja retko kad greši. Šesnaest je godina Press vitez istrajavao na regionalnom težištu, ali se 17-te godine internacionalizovao i to uz veliko interesovanje autora sa raznih kontinenata.  I nadalje će ostati regionalni, ali uz dodatnu, veoma snažnu internacionalnu kategoriju. Zato, podsećamo šta je Branislava Džunov, tada etablirana kritičarka lista „Politika“, rekla 2006. godine, posle prvog TV festivala minijatura „Press vitez“:

„Organizatori smatraju da ovaj Festival treba da bude regionalne prirode, a ja smatram da je njegova budućnost svetska.“

Da li je pogrešila – prosudite sami… Do trenutka zaključenja ovog malog podsećanja, na Press vitez 2022. se javilo filmskih radnika  iz 30-ak zemalja. Konkurs za autore van bivše Jugoslavije će trajati sve do septembra, tako da se radovi mnogih autora tek očekuju. Konkurs za domaće i regionalne autore biće raspisan na leto.